Scroll down for more information

Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug
Hoe ziet Karima de toekomst als zorgondernemer?

HappyNurse zorgondernemer Karima el Monyri (42) is nu een aantal maanden bezig met haar eigen HappyNurse wijkteam in Veenendaal. Zij vertelt hoe het nu gaat.

 

"Het gaat super goed! Ik heb het druk maar het blijft ontzettend leuk en bijzonder om te doen. Inmiddels heb ik meerdere mensen in dienst genomen. Dat was ook wel nodig want het cliëntenaantal was flink toegenomen. Tot op zekere hoogte natuurlijk want er zit absoluut een maximum aan en zoals ik al eerder vertelde in het vorige interview, hoort er ook bij dat ik soms mensen teleur moet stellen omdat we vol zitten."

 

Hoe heb je goed personeel gevonden?

"Goed zorgpersoneel is inderdaad schaars momenteel. Toch had ik al vrij vlot respons na het plaatsen van de vacature. Wanneer er goede verhalen over je organisatie verteld worden, kan het heel snel gaan. Mond-tot-mond reclame is zo belangrijk. Het was overweldigend dat ik in een tijd van personeelsschaarste toch nog voldoende keus had. Inmiddels heb ik 5 collega’s en er komt nog een 6e oproeper bij.

 

Wil je nog verder groeien met je wijkteam?

Karima’s antwoord is een duidelijke nee. "Het zou zeker mogelijk zijn om groter te worden of meerdere wijkteams te starten maar dan zou ik mijzelf heel hard voorbij lopen, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wil korte lijntjes en géén wirwar van democratie".

 

Heb je nog andere toekomstplannen? Of kijk je niet zover vooruit?

"Oh ja zeker heb ik toekomstplannen", zegt Karima vastberaden. "Het klinkt misschien niet zo spannend, maar het is zeker moeilijk en ontzettend belangrijk. Mijn toekomstplan is om niet toe te geven aan 'het altijd maar meer willen'. Ik wil met mijn wijkteam blijven zoals we nu zijn en dat vast blijven houden. Dat is een hele kunst. Zorg vanuit het hart". TLC, oftewel Tender Loving Care. Binnen Karima's wijkteam ontvangen de cliënten naast de noodzakelijke zorg namelijk ook een gezonde dosis humor, een luisterend oor en liefde. "Ik denk dat veel organisaties die kleinschaligheid beloven toch toegeven aan groei omdat het zo verleidelijk is en uiteindelijk tegen de lamp lopen. Mensen raken dan hun vertrouwen kwijt."

 

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt in de afgelopen maanden?

Karima hoeft niet lang na te denken. "Het belangrijkste dat ik geleerd heb. is zichtbaar blijven. Zichtbaar bij collega’s, cliënten en al helemaal bij huisartsen en andere verwijzers. Zorgorganisaties schieten als paddenstoelen uit de grond en het is moeilijk om te bepalen bij wij ze moeten zijn en wie ze kunnen vertrouwen. Daarom houden ze vaak vast aan organisaties die al langer bestaan. Ook al zijn ze niet helemaal tevreden. Ik vind het belangrijk om mezelf te laten zien en met name te laten zien welke meerwaarde wij kunnen bieden en hoe wij ons onderscheiden. Het vertrouwen winnen. Dat is ontzettend moeilijk. Uit het oog is uit het hart. Daarnaast is het belangrijk om je woorden ook waar te maken. Dus niet iets roepen als je het vervolgens toch niet gaat uitvoeren. Dan zijn mensen zo bij je weg!"

 

Ook een eigen wijkteam starten?

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Karima en wil je zelf een eigen HappyNurse wijkteam opstarten? We willen graag met je in gesprek!

Het interview met Karima is eerder verschenen op NurseStation en in samenwerking geplaatst. Lees ook het eerste en tweede interview met Karima.

SNCU
Erkend leerbedrijf
ISO 9000
ABU
Actiz