Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Woensdag tekenden minister Hugo de Jonge (VWS) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) afspraken om mensen met een zogenoemde afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen in de gezondheidszorg om zo iets aan de tekorten in de zorg te doen.

Foto van een effen kaart met een oranje pijl waarbij arbeidsmarkt staat, om aan te geven dat er een afstand tot arbeidsmarkt bestaatDe bewindslieden maakten de afspraken onder meer met ActiZ, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, VO-Raad Praktijkonderwijs, Primair Onderwijsraad (PO-raad), Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs, UWV, het samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties RegioPlus en werknemersorganisatie CNV.

 

Benut talenten

Door de afspraken hopen willen de partijen gebruik maken van de talenten van leerlingen uit het voorgezet speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs en mbo-entreeopleidingen, van mensen uit de doelgroep van de Participatiewet of met een UWV-uitkering en van mensen met een niet-westerse migratieachtergrond, waaronder statushouders.

 

Meer weten over dit initiatief?
Kijk op de website van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord