Scroll down for more information

Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug
Afbeelding ALT-tag: hand tekent een stijgende lijn met de tekst zorgpersoneel
hand tekent een stijgende lijn met de tekst zorgpersoneel

Naar verwachting zullen er in 2020 1,5 miljoen personen in de zorg werken. De vraag naar zorgpersoneel blijft groot. Ook zal de zorgsector in 2020 sneller groeien dan de gehele economie, vooral de ouderenzorg. De economen verwachten een groei van 2,5 procent voor de gehele zorgsector. Dit biedt kansen voor ondernemers die hun eigen uitzendbureau of thuiszorgorganisatie willen starten.

 

De groei komt onder meer door het extra geld om de kwaliteit te verbeteren en de wachtlijsten te verkorten en de toenemende zorgvraag, aldus het ING Economisch Bureau. De toenemende zorgvraag ontstaat door de groeiende bevolking en de vergrijzing, maar ook door de keuze voor meer en betere zorg die met de groeiende welvaart gepaard gaat. 

 

Extra vraag naar zorgpersoneel 

Door de groei blijft de vraag naar extra zorgpersoneel groot. Het arbeidsaanbod groeit in 2020 naar verwachting voor het eerst in zeven jaar iets sneller dan de totale werkgelegenheid. Dat verlicht de arbeidsmarktkrapte ook voor de zorg enigszins. Naar verwachting bedraagt de baangroei in de zorg in 2020 minimaal 2%, waarmee de grens van 1,5 miljoen zorgwerkers zou worden doorbroken. Dit betekent een ruime verdubbeling in dertig jaar tijd. Van alle werkzame personen is in 2020 zo’n 15,5% werkzaam in de zorg. Dertig jaar geleden was dit nog 12%.

 

Binnen de zorg groeit de ouderenzorg het snelst. Het kabinet steekt tot en met 2022 elk jaar extra geld in de verpleeghuiszorg, oplopend tot  structureel ruim twee miljard euro. Daarvan komt in 2020 500 miljoen beschikbaar. Ook gaat er extra geld naar wijkverpleging, e-health en overige ondersteuning van ouderen die in hun eigen omgeving blijven wonen. Of de middelen volledig worden besteed, hangt wel van de beschikbaarheid van personeel af.

 

Kansen voor ondernemers

Deze groeiende vraag naar zorgpersoneel biedt kansen voor ondernemers die hun eigen uitzendbureau of thuiszorgorganisatie willen starten. Wil je daarover meer weten? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Actiz
SNCU
Erkend leerbedrijf
ABU
ISO 9000