Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Een mooi moment om voor jezelf te beginnen. De uitzendbranche is de grootste groeier in de zakelijke dienstensector. Dit blijkt uit het laatste statusrapport van ABN Amro over de zakelijke dienstverlening.

De Nederlandse dienstensector blijft groeien, ook nu de economie dit jaar iets minder sterk groeit dan eerder verwacht. De uitzendbranche zal naar verwachting de grootste groeier zijn, de omzet gaat dit jaar naar verwachting met 6% omhoog. 

 

Verdubbeling omzet uitzendbranche in 12 jaar

De afgelopen vier jaar is de omzet van uitzendbureaus continu gestegen, met percentages van meer dan 4% ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit het rapport. De toename piekte eind 2015 met een plus van 14%. Vergeleken met 2005 had de uitzendbranche de omzet in 2017 verdubbeld, zo meldt de website Flexmarkt.nl. Voor 2019 verwacht ABN Amro een omzetgroei van 5% in de uitzendbranche. 

 

Groei ondanks personeelsgebrek

In het eerste kwartaal van dit jaar is de groei met 12% opnieuw stevig. Het feit dat er een tekort aan personeel is, lijkt de groei niet te vertragen.
De uitzendondernemers zijn zelf ook optimistisch. Een meerderheid verwacht een een toename van de omzet en groei van het personeelsbestand.

 

Zelf een onderneming starten

Nu is een goed moment om een eigen uitzendbureau te beginnen. We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn via HappyNurse.

 

"grafiek

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord