Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Generatie Z, de jongeren tussen de achttien en 24 jaar, komen de komende jaren in groten getale de arbeidsmarkt op. Het aannemen van deze jongeren kan een belangrijke oplossing zijn voor het groeiende personeelstekort waar veel bedrijven mee kampen. Maar dan moet je wel weten hoe je ze moet werven! Lees de tips van Monsterboard.

4 tips om jongeren te werven

1. Biedt vacatures mobiel aan. Uit onderzoek blijkt dat van alle generaties op de arbeidsmarkt, Generatie Z het liefst via de mobiele telefoon naar werk zoekt. Zorg er dus voor dat de vacatures leesbaar zijn via mobiel, maar ook dat ze online te vinden zijn. En vergeet ook niet de website mobiel goed leesbaar te maken.

2. Investeer in moderne recruitmenttechnieken. Het is niet alleen belangrijk om vacatures via mobiel en online aan te bieden, maar kijk ook naar nieuwe recruitmenttechnieken. Zo vinden jongeren het bijvoorbeeld belangrijk om te kunnen chatten met werkgevers tijdens een sollicitatieproces. Ze vinden het, zeker in het begin van het proces, zelfs prettiger dan mailen of bellen. Door bijvoorbeeld chatbots in te zetten voor het beantwoorden van vragen tijdens het sollicitatieproces kunt u daar als werkgever echt in faciliteren.

3. Bied een passend salaris. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van Generatie Z vindt dat een hoger salaris bijdraagt aan werktevredenheid. Een goed loon is dus erg belangrijk voor jongeren. Kunt u daar als werkgever niet direct in investeren omdat de jongere bijvoorbeeld nog geen werkervaring heeft? Maak dan goede afspraken over de hoogte van het salaris in de toekomst.

4. Kijk naar mogelijkheden in het buitenland. Naast een goed salaris vinden jongeren de optie om te kunnen werken in het buitenland belangrijk. Maar liefst 70 procent van Generatie Z ziet een internationale baan wel zitten. Zijn er mogelijkheden in het buitenland, noem dit dan in de vacaturetekst.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord