Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

In het vorige artikel stond een paar redenen die je niet tegen zouden moeten houden om te starten als zorgondernemer. En we hebben al 5 goede redenen genoemd om wel ondernemer te worden. Voor sommingen bestaan er echter ook andere redenen om zorgondernemer te worden. Maar als een van deze redenen je belangrijkste motivatie is, zou het zo maar eens kunnen zijn dat het ondernemerschap niet datgene brengt waarop je had gehoopt.

 

Minder goede redenen om zorgondernemer te worden:

 

Omdat je geen baan kunt vinden

 Als je heel eerlijk bent, werkte je liefst voor een baas, te midden van een grote groep collega’s. Geniet je van een gespreid bedje en lig je er wakker van als je zelf moet verzinnen wat je morgen moet doen. Niks om je voor te schamen. En ook niet als het wat langer duurt om een baan te vinden. Dan maar ondernemer worden is in ieder geval niet de oplossing.

 

Voor het geld

Ondernemers verdienen geld als water. Toch? Hm, ja – sommigen. Na verloop van tijd. Met heel hard werken. Wie zorgondernemer wordt voor het geld, komt er over het algemeen al snel achter dat het zo niet werkt. Dat zorgondernemer zijn je pas wat brengt als je je hart volgt. Als je je drive kent en enthousiasme voelt voor wat je doet.

 

Vanwege de romantiek en de status

De snelle zakenman of -vrouw. Aanbeden door iedereen. Vol charme, souplesse, stijl. Altijd op pad, in een mooie auto of een private jet, de snelle babbel. Heb je die film gezien? Romantisch beeld, zeker, maar als je er in gelooft, zul je een harde landing maken. Er is niet veel romantisch aan ondernemerschap. Ja, er zijn hoge toppen: onverwachte successen, hartverwarmende contacten. Maar ook keihard werken. Ploeteren soms.


Omdat je dan met niets of niemand rekening hoeft te houden

Je hebt gelijk. Je hebt geen lastige baas, dat ben je zelf. Als ondernemer hoef je met niets of niemand rekening te houden. Oh ja, behalve misschien je opdrachtgevers (de klant is nog steeds koning in deze wereld). Och, en had ik wet- en regelgeving al genoemd? En oh ja, de vermaledijde arbo- en belastingdienst. Maar verder: groot gelijk.

 

Omdat je dan helemaal vrij bent om te doen en laten wat je wilt

Deze reden lijkt op de vorige reden en is net zo min waar. Ja, je mag zelf bepalen dat je een middag vrij pakt. Je mag zelf weten wanneer je luncht. Of je luncht, zelfs. Maar een goede ondernemer is er voor zijn opdrachtgevers en medewerkers. Dat is ook wel eens op vrijdagavond. Of op zondagmiddag. Zeker in de zorg. En weet je wanneer je om de goede reden zorgondernemer bent? Als je dat niet eens erg vindt!

 

Zelf ondernemen?

Heb jij de goede juiste redenen om voor jezelf te beginnen? Word zorgondernemer bij HappyNurse. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

 

Bron: Peter van der Helm, formulemanager bij Staffing Associates: de franchiseorganisatie achter het merk HappyNurse.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord