Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Om te zorgen dat mensen die belangstelling hebben voor een baan in de zorg, maar niet direct bij organisaties inzetbaar zijn, wel kennis kunnen maken met de zorg, start het ministerie van VWS in oktober 2018 de publiekscampagne 'Ik Zorg'. Doel van de campagne is het stimuleren van het aantal zij-instromers, om zo iets te doen aan de tekorten in de zorg.

Zij-instromers opvangen

Voor de VVT alleen al zijn er tot en met 2022 ruim 170.000 medewerkers nodig. ActiZ vraagt aan de branche om zich komende zomer ook voor te bereiden op de campagne, zodat zij straks mogelijke zij-instromers op kan vangen en wegwijs te maken in zorg. De branche vraagt ook aan de zorgorganisaties om mensen de kans te bieden kennis te maken met de zorg, door voorlichtingsdagen te organiseren of kennismakingsgesprekken. En om zij-instromers snel door te geleiden naar een passende (leerwerk)baan, zodat zij kunnen worden opgeleid tot volwaardig zorgmedewerkers.

 

Bron: ActiZ

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord