Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Erik Willems, eigenaar van een HappyNurse uitzendbureau en wijkteam, vertelt waarom het nú het juiste moment is om als wijkverpleegkundige aan de slag te gaan of zelfs je eigen wijkteam te starten. 

“Thuiszorg is de toekomst. Zowel uit financieel als uit menselijk oogpunt. Mensen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven. Dit merk je bijvoorbeeld onder ziekenhuispatiënten. Zodra het kan, willen zij naar huis om daar vervolgens verder te herstellen. Zelfs sterven willen patiënten het liefst in hun eigen omgeving.”

 

Imago van thuiszorg

“Deze behoefte aan hun eigen huis, maakt thuiszorg voor patiënten vandaag de dag belangrijker dan ooit. Toch lijdt de thuiszorg onder een matig imago. Mensen hebben vaak een vooroordeel over werken in de thuiszorg. Dit zou namelijk bestaan uit de hele dag mensen wassen en steunkousen aantrekken. Bovendien zou een werkweek van 28 uur inhouden dat er elke dag gewerkt moet worden.”

“Hier wil ik het taboe over werken in de thuiszorg verbreken. Tijdens het werk sta je er namelijk alleen voor en moet je continu oplossingen bedenken. Deze combinatie maakt het werk juist erg gevarieerd en uitdagend. Geen enkel adres is hetzelfde en daardoor is er ook niet een specifieke oplossing voor een bepaalde situatie. Thuiszorg heeft iets intiems, je wordt binnengelaten in iemands huis en jij bent daar te gast. Iedere cliënt is anders en vergt daardoor een andere aanpak. Je moet elke keer goed bij jezelf bedenken wat je komt doen en hoe je dat gaat bereiken. De ene cliënt wil duidelijk zelf de regie houden terwijl een andere verwacht dat jij de regie neemt.”

Voorbeeld

“Een tijdje geleden werd ik gebeld door een man met een breekbare stem, hij was op zoek naar een thuiszorgorganisatie die hem kon helpen met douchen en aankleden. Hij had contact gehad met een organisatie die hem pas rond 12 uur zou kunnen helpen. Hij vroeg of wij op een eerder tijdstip zouden kunnen. Ik ben op intake geweest en zie een 92-jarige zeer nette man die altijd alles zelf kon doen. Helaas liet zijn evenwicht hem in de steek en lukt het niet meer zonder het risico op vallen. Wij komen er nu elke ochtend en hij is hier zo ontzettend blij mee. Dat is nou precies waar het mij om gaat: hulp bieden zodat iemand fijn in zijn eigen huis kan blijven wonen.”

 

Werken bij HappyNurse?

Spreekt het werken in de thuiszorg jou wel aan? Bij HappyNurse zijn we altijd op zoek naar verpleegkundigen en verzorgenden die in de thuiszorg willen werken. 

 

Spreekt het idee van een eigen wijkteam jou aan? We vertellen je graag vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn.

 

foto bij het Belang van thuiszorg - foto van twee handen aan een rollator

Erik Willems' blog is ook verschenen op NurseStation.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord