Zorgondernemer
Nieuws

Het laatste nieuws en de beste tips voor zorgondernemers lees je hier.
< terug

Als je hebt besloten, dat je wilt gaan ondernemen, is dat het begin. Een van de eerste zaken die je als ondernemer moet doen, is kiezen voor een rechtsvorm en eventueel een samenwerkingsvorm. In deze blog gaan we in op de mogelijke rechtsvormen. 

 

Wordt het een bv, vof of toch gewoon een eenmanszaak? Er zitten grote juridische en fiscale verschillen tussen een bv, een vof of eenmanszaak. Denk hierbij onder andere aan het gebruik maken van diverse regelingen zoals de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en meewerkaftrek. Meestal kies je voor een bv of vof als je met een of meer partners een bedrijf begint. Start je alleen, dan ligt een eenmanszaak vaak voor de hand. Maar ook dan is een bv mogelijk. 

 

Met een bv richt je een rechtspersoon op. Hiermee kan je je persoonlijke financiële aansprakelijkheid beperken. Als je een lening afsluit om te ondernemen, staat in de voorwaarden vaak dat je nog steeds hoofdelijk aansprakelijk bent. Het is hoe dan ook verstandig om een fiscalist te raadplegen voor je je keuze maakt.


Loon of winstdeling?

In een bv ken je jezelf als directeur-grootaandeelhouder een salaris toe. Over dit salaris betaal je inkomstenbelasting. Daarnaast betaal je over de winst van de onderneming vennootschapsbelasting (20% of 25%). Bij een vof of eenmanszaak komt de winst uit onderneming rechtstreeks als inkomen in box 1. Puur fiscaal gezien is een bv vaak pas voordeliger als je elk jaar meer dan € 100.000 winst boekt.


Samenwerkingsvorm als ondernemer

Net zo belangrijk is de keuze van de samenwerkingsvorm. Als eenmanszaak moet je veel energie en geld steken in reclame, acties, promotie-advertenties etc. Bemoei je je graag met alles? Wil je alles in eigen hand houden? Dan is dit de beste keuze. 

 

Als ondernemer moet je je tijd verdelen over zeer veel verschillende activiteiten. Het merendeel van deze activiteiten dragen niet direct bij aan een hogere omzet. Vaak zorgt het zelfs voor minder focus en legt het beslag op je kostbare tijd. Het is dan ook niet vreemd dat veel ondernemers op zoek gaan naar een manier waarop ze ‘slim’ kunnen ondernemen. Denk hierbij aan het uitbesteden van activiteiten waar je zelf minder goed in bent. Op die manier heb je meer tijd over voor de dingen waar je echt goed in bent en het verschil maakt (lees: meer omzet).


In je eentje, maar niet alleen

Mijn stelling is dan ook ‘succesvol ondernemen kun je niet alleen’. Dit kan door middel van het uitbesteden van activiteiten, maar ook door het vinden van de juiste sparringpartners. Denk hierbij aan een coach met verstand van strategische ontwikkeling. Een goede boekhouder of accountant. Iemand die je huisstijl ontwerpt en iemand die je website bouwt en onderhoudt. Een marketeer die je online advertentiecampagnes bedenkt en een ander die een foldertje voor je maakt om huis-aan-huis te verspreiden.


Jij bent de trekker

Bij grote klussen kun je verder samenwerken met andere zelfstandigen. Maar jij bent de trekker, voor alles wat op je pad komt. En dan is er nóg een belangrijk nadeel. Als je alleen werkt, is het lastig om een bedrijf op te zetten dat bij een verkoop waarde vertegenwoordigt. Alles hangt aan jou. Ook alle financiële risico’s.


Daarom samen

Als je de nadelen op een rijtje zet, zijn de voordelen van een ondernemerschap in samenwerking evident:

  • Je kunt taken verdelen
  • Je kunt je richten op waar je goed in bent
  • Je kunt sparren
  • Je hoeft niet alles zelf of alleen te beslissen
  • Je deelt verantwoordelijkheden
Welke vorm?

Samenwerken kan op allerlei manieren die verschillen in intensiteit van samenwerken en aard van de gemaakte afspraken. Bied je samen diensten aan? Koop je samen in? Sluiten je een marketing- en distributieovereenkomsten af? Er zijn verschillende samenwerkingsvormen, zoals een dealerorganisatie, franchising, inkoopcombinatie (inkoopvereniging), joint venture, shop-in-shop of vrijwillig filiaalbedrijf.

 

Franchising: samen sta je nóg sterker

We lichten er een vorm uit, franchising. Dit is een hechte vorm van samenwerking tussen ondernemers die onder een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling naar buiten treden. Het mooie van franchisen is dat je profiteert van de kracht, kennis en professionaliteit van een landelijke organisatie en die combineert met jouw lokale netwerk. Vaak neemt de franchisegever veel activiteiten bij je uit handen waardoor jij je meer focussen en het realiseren van omzet. Daar staat tegenover dat je een deel van je omzet of winst afdraagt. Maar als je uiteindelijk meer winst over houdt dan wanneer je er alleen voor staat, is dat niet zo erg.


Ben je zo’n ondernemende verpleegkundige met een groot organisatietalent of kom je juist uit de uitzendbranche en heb je veel ervaring of affiniteit met de zorg en verpleegkundigen? En lijkt franchise je iets? Bezoek dan onze pagina over het starten van je eigen HappyNurse Uitzendbureau

 

Bron: Peter van der Helm, formulemanager bij Staffing Associates: de franchiseorganisatie achter het merk HappyNurse.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord