HappyNurse reageert op schokkend rapport: Inspecties waarschuwen voor onbevoegde zzp'ers in de zorg

09 juli 2024

HappyNurse reageert op schokkend rapport: Inspecties waarschuwen voor onbevoegde zzp'ers in de zorg

Bij HappyNurse zijn wij diep geschrokken door het recente artikel van NU.nl, waarin de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de problemen met bemiddelingsbureaus en onbevoegde zzp'ers in de zorg aan de kaak stelt. Het rapport onthult dat sommige bemiddelingsbureaus onbevoegde zorgverleners inzetten, en dat een aantal van deze zzp'ers zelfs betrokken zijn bij criminele activiteiten. Dit is niet alleen schokkend, maar ook een gevaar voor de veiligheid en kwaliteit van zorg in Nederland.

Grote gevolgen voor kwaliteit van de zorg

Er zijn volgens het rapport gevallen waarbij zzp'ers met vervalste diploma's en Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) worden ingezet in de zorg. De bevindingen van de IGJ wijzen uit dat deze onbevoegde zorgverleners soms geen daadwerkelijke zorg bieden, maar slechts als oppassers fungeren. De gevolgen hiervan zijn enorm, met meldingen van ernstige calamiteiten en een verhoogd risico voor de cliënten.

HappyNurse heeft strenge screeningsprocedures

Bij HappyNurse willen we benadrukken dat wij deze zorgen uiterst serieus nemen. Wij begrijpen dat de kwaliteit van zorg direct afhangt van de bevoegdheid en bekwaamheid van de zorgverleners. Daarom hebben wij bij HappyNurse een strenge screeningprocedure voor al onze zorgprofessionals. Er geldt een harde eis voor een (DUO)diploma en Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Ons compliance-team voert grondige controles uit om te garanderen dat alle zorgprofessionals die via ons bemiddeld worden, voldoen aan alle wettelijke eisen en normen.

Compliancecheck van HappyNurse

Onze toewijding aan hoge kwaliteitsnormen betekent dat bij HappyNurse geen onbevoegde zorgprofessionals kunnen starten. Wij vinden het van het grootste belang dat alle zorgverleners over de juiste kwalificaties beschikken en dat hun achtergrond zorgvuldig is onderzocht. Deze screening gebeurt bij HappyNurse geautomatiseerd via onze applicatie HappyOne. De applicatie is ontwikkeld om onder andere vervalsingen te controleren en onjuistheden in de ingestuurde documenten op te sporen. Hierbij zijn het (DUO)diploma en de VOG zeer belangrijke documenten om als zorgprofessional aan de slag te gaan. Na de geautomatiseerde screening is er ook een handmatige goedkeuring nodig van ons compliance-team voordat een zorgprofessional mag starten. Dit helpt niet alleen om de veiligheid van cliënten te waarborgen, maar ook om ervoor te zorgen dat de zorg die wij bieden van de hoogste standaard is.

Heb je een vraag over onze screeningprocessen of ons beleid? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de zorg die wij bieden de hoogste kwaliteit en veiligheid garandeert.