Hoe waardevol is flex voor jouw zorgorganisatie?

04 mei 2023

Zorgorganisaties hebben continue te maken met veranderende zorgvragen en onvoorspelbare omstandigheden. De inzet van flexkrachten kan de druk op de vaste zorgmedewerkers verlichten. Maar flex in de zorg ligt onder een vergrootglas. De krappe arbeidsmarkt, digitalisering en veranderende wet-en regelgeving zorgen ervoor de deze dynamische branche altijd in beweging is. Maar hoe waardevol is flex eigenlijk voor jouw zorgorganisatie? 

Uitdaging op het gebied van flex

Sommige zorgorganisaties kiezen er bewust voor om geen flexkrachten in te zetten. Een flexkracht heeft immers de tijd niet om een organisatiecultuur goed te leren kennen. Dit kan leiden tot een gebrek aan goede samenwerking en communicatie. Ook is continuïteit lastig te waarborgen en zijn er vaak tijdelijke nieuwe gezichten binnen de organisatie wat nadelig is voor de client. Zonder inwerkperiode kan de kwaliteit soms in het geding komen. Gelukkig zijn flexkrachten gewend om bij meerdere organisaties aan de slag te zijn waardoor zij zelf flexibel zijn zonder dat het afdoet aan de zorgkwaliteit.

Voordelen van flexkrachten op de werkvloer

De naam zegt het eigenlijk al: door de inzet van flexkrachten ben je als zorgorganisatie flexibeler. Vooral zorgorganisaties die te maken hebben met grote pieken en dalen zijn hiermee geholpen. Ook zijn de kosten van flexkrachten lager omdat zij op tijdelijke basis worden ingehuurd en daardoor is de organisatie niet gebonden aan lange termijncontracten en overige kosten die ze bij vaste medewerkers wel moeten dragen. En ten slotte kan een flexkracht die op meerdere locaties werkt verschillende perspectieven en ideeën inbrengen. Dit leidt weer tot meer creativiteit en innovatie bij de zorgorganisatie. 

Inhuur van flexibel personeel via HappyNurse

HappyNurse timmert dit jaar alweer 15 jaar aan de weg als flexbureau. We zijn in die 15 jaar enorm gegroeid: in aantal flexkrachten én in kennis en ervaring. Als ABU gekwalificeerd uitzendbureau mogen zorgorganisaties kwaliteit van ons verwachten en die leveren wij ook. Onze flexkrachten zijn stuk voor stuk gekwalificeerde en gemotiveerde zorgprofessionals die graag aan de slag gaan bij jouw zorgorganisatie. Neem voor meer informatie contact op via onderstaande knop.