Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: 80 procent van de mensen van baan verandert, wil in de toekomst weer in de zorg werken.
80 procent van de mensen van baan verandert, wil in de toekomst weer in de zorg werken.

Vier van de vijf zorgprofessionals die hun werkgever in zorg en welzijn verlaten, wil in de toekomst weer in de sector (blijven) werken. Dit blijkt uit het landelijk Uitstroomonderzoek Zorg en Welzijn van RegioPlus, onder werknemers in cliëntgebonden functies. Aan het onderzoek deden van juni tot en met september 2019 ruim 2000 mensen mee.

 

Bijna driekwart van de mensen die hun baan opzeggen blijft wel binnen de sector werken. De werknemers die kiezen voor een andere baan, zeggen dit vooral te doen omdat zij een nieuwe stap willen zetten, in een nieuwe functie of binnen hun huidige werkzaamheden.

 

Meer dan een kwart van de mensen die van baan wisselde was korter dan een 1 jaar in dienst bij zijn of haar werkgever. Op de vraag wat werkgevers hadden kunnen doen om het vertrek te voorkomen, geven de werknemers als antwoord:

  • betere communicatie door de leidinggevende 
  • bieden van meer loopbaanmogelijkheden

Bij 40% had de werkgever weinig kunnen doen om te voorkomen dat de medewerker een andere baan zocht. Bekijk alle uitkomsten in de factsheet.

 

Toekomst in de zorg

Overweeg jij van baan te veranderen? Wil jij werken in kleine teams, werk dat beter bij je past en zelf je werktijden bepalen? Bekijk onze vacatures of kom eens praten over de mogelijkheden bij een van de vestigingen van HappyNurse Thuiszorg of HappyNurse uitzendbureau.

Uitstroomonderzoek Zorg en Welzijn

Ruim 250 zorg- en welzijnsorganisaties doen mee met het onderzoek naar de uitstroom van werknemers in de Zorg en Welzijnssector, dat is opgezet door de regionale werkgeversorganisaties Zorg en Welzijn, verenigd in RegioPlus. Zij voeren het onderzoek samen uit met onderzoeksbureau Presearch.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU