Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
57% zorgprofessionals geschikt om zorgondernemer te worden, slechts klein deel durft de sprong te wagen

Gemiddeld vindt maar liefst driekwart van de zorgprofessionals dat zij door bezuinigingen (76,8%) en de overdaad aan regelgeving en rapportage (75,8%) niet meer de kwaliteit van zorg kan bieden die zij zouden willen bieden. Diezelfde zorgprofessionals (verzorgenden en verpleegkundigen) verwachten kwalitatief betere zorg te kunnen leveren als ze hun eigen zorgonderneming zouden starten (20,8%). In de praktijk overweegt echter 15% van die professionals de stap naar het ondernemerschap, ondanks dat 57% van hen op basis van hun papieren, ervaring en kwaliteiten geschikt zou zijn om een eigen bedrijf te starten.

Dat blijkt uit een online onderzoek* van de uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse, waarin 740 verpleegkundigen en verzorgenden werden bevraagd over hun carrièreambities. 

 

Bijna een derde (30,5%) van de zorgprofessionals heeft bij het starten van een eigen bedrijf met personeel de associatie met veel administratie. Ook vindt een deel van de verpleegkundigen en verzorgenden het spannend om te gaan ondernemen. “Die gedachten zijn logisch, want het is totaal nieuw om te gaan ondernemen en je weet niet wat er op je af komt”, aldus Marijke Horstink, oprichtster en directrice van HappyNurse. “Het is echter voor velen wel een gemiste kans om er daarom niet aan te beginnen. Er zijn zoveel mogelijkheden voor getalenteerde verzorgenden en verpleegkundigen op ondernemersvlak, maar wij merken dat er maar beperkt animo is om die te gebruiken. Terwijl een groot deel van de huidige frustraties van zorgprofessionals in hun baan in loondienst kan worden opgelost. Bijvoorbeeld door een klein, effectief en collegiaal wijkteam te starten waarbij persoonlijke zorg kan worden geboden met veel aandacht en service voor cliënten. Of met een eigen uitzendbureau om flexibel personeel voor zorginstellingen te leveren met hoge service, snelheid en leverbetrouwbaarheid.”


Verpleegkundigen zijn gebaat bij begeleiding van de bedrijfsvoering

HappyNurse biedt een franchiseformule voor verpleegkundigen en verzorgenden die hun eigen thuiszorgteam of uitzendbureau willen starten. Marijke Horstink: “Wij kunnen zorgondernemers ontzorgen door een stuk administratie over te nemen, ze helpen bij het voldoen aan wet- en regelgeving en ze antwoorden geven op ondernemersvragen zodat zij zich kunnen focussen op waar het echt om draait: het bieden van goede kwaliteitszorg. En dat is toch wat heel veel verzorgenden en verpleegkundigen het allerliefste willen doen. Voor ons is het belangrijk om erachter te komen hoe verzorgenden en verpleegkundigen aankijken tegen ondernemen in de zorg. Op die manier kunnen we twijfelaars wellicht toch over de streep trekken en zo samen met hen betere zorg te bieden aan Nederlanders die zorgbehoevend zijn. Dat is waar wij het allemaal voor doen.” 

 

 

Wat is er voor jou nodig om te stap naar ondernemen in de zorg sneller te zetten?
De mogelijkheid om met weinig eigen geld of een kleine investering te kunnen beginnen 23,51%
Begeleiding bij het opzetten van een bedrijfsplan, bij de uitvoering daarvan en het managen van een bedrijf in het algemeen 34,59%
Ontzorgen bij wet- en regelgeving 17,03%
Hulp bij de boekhouding en administratie 21,49%
Hulp bij marketing en verkoop 3,38%

 

 

*Het onderzoek van HappyNurse werd door middel van een online vragenlijst uitgevoerd onder 740 verzorgenden en verpleegkundigen in Nederland gedurende de eerste twee weken van december 2018. Het merendeel van de respondenten is vrouw (95%) en voor het grootste deel tussen de 26 en 55 jaar oud. De helft van de deelnemers heeft als opleiding niveau 3 (verzorgende), 30% niveau 4 (verpleegkundige) en een klein deel (10%) niveau 5 (verpleegkundige). Zij werden via Facebook en Instagram benaderd om de online test in te vullen.

 

Zorgondernemer worden

Wil je weten of ondernemen in de zorg iets voor jou zou zijn! Doe dan de test!

Wil je meer weten over het starten van je eigen wijkteam of uitzendbureau? We vertellen je er graag meer over! 

HAPPYMOMENT

Lees de persoonlijke verhalen van verpleegkundigen. Want werken in de zorg, daar word je happy van! Wat is jouw verhaal?

 

Lees alle inzendingen

 

Inge Wissenburg

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

Erkend leerbedrijf
ABU
ISO 9000
Actiz
SNCU