Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: Meer studenten hbo-verpleegkunde
Meer studenten hbo-verpleegkunde

In 2019/2020 zijn 8% meer studenten gestart met de opleiding hbo-verpleegkunde. Dat blijkt uit de definitieve inschrijfcijfers van de Vereniging Hogescholen. Er zijn 485 instromende studenten meer in de opleiding tot verpleegkundige.

 

De toename is vooral terug te vinden in het aantal nieuwe inschrijvingen van de voltijdopleiding, waarvoor de numerus fixus vanaf dit jaar is afgeschaft, zo is te lezen in Nursing.

 

Opleidingen gezondheidszorg

Er zijn 17 hogescholen die samen 112 opleidingen bieden binnen de gezondheidszorg. In 2018 waren er 48.000 studenten ingeschreven aan een hbo-opleiding in de gezondheidszorg, waarvan het overgrote deel bachelor studenten.

 
Wil jij ook weer een opleiding volgen?

Dat kan via HappyCampus, het eigen opleidingsinstituut van HappyNurse. HappyCampus werkt nauw samen met ROC’s en HBO's en biedt als werkgever opleidingen aan, zogenoemde Beroeps Begeleide Leerwegen (BBL). Je werkt bij HappyNurse en gaat een dag per week naar school. Je haalt al werkend en lerend je diploma. HappyNurse betaalt je opleiding en je investeert zelf in tijd in je ontwikkeling en werkt na het behalen van je diploma nog zeker enkele jaren bij HappyNurse. Je kunt meer informatie opvragen via de website van HappyCampus.

Naast deze opleiding biedt HappyCampus ook trainingen en leergangen aan.

 

Wil je weten wat voor voordelen werken bij HappyNurse nog meer biedt? Kijk dan op HappyNurse/werkenindezorg.

 

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU