HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Als mensen informatie zoeken op internet om informatie over gezondheid te vinden, voelen zij zich angstiger over hun eigen gezondheid. Dit blijkt uit het onderzoek van Fam te Poel van de VU Amsterdam. Dit geldt vooral voor mensen die normaal niet echt bang zijn over hun gezondheid.

Angstiger door meer zoeken 

Te Poel deed onderzoek naar ruim 5000 Nederlanders en hun online gewoontes als het gaat om gezondheidsinformatie. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat des te meer mensen zoeken, des te angstiger ze worden. Mensen die toch al bang zijn dat ze iets mankeren (hypochonders) zijn niet extra angstig.

 

Internet bevat veel informatie over de gezondheid, maar ook veel onjuiste informatie. Te Poel geeft als advies: “Het internet hoeft niet vermeden te worden wanneer je iets wilt weten over je gezondheid, maar je moet bewust zijn van het feit dat veel online informatie niet relevant is voor jouw persoonlijke situatie en zoek daarom met beleid en op betrouwbare websites.”

 

Fam te Poel is vrijdag 14 gepromoveerd op vrijdag 14 september aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord