HappyNurse
Nieuws

HappyNurse thuiszorg en uitzendbureau zijn regelmatig in het nieuws.
< terug

In 2019 komt er een keurmerk voor zpp'ers in zorg en welzijn. Vorige week zijn de norm en het certificatieschema bekend gemaakt die als basis zullen dienen voor het nieuwe HKZ-keurmerk. Marijke Horstink, directeur van HappyNurse sprak hierover met het Financieel Dagblad.

artikel uit het FD over het keurmerk voor ZZP

 

Wat staat er in de norm?

De norm bevat eisen voor hulpverleners binnen zorg en welzijn die werkzaam zijn als zzp’er. Het is gespecificeerd voor verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders van niveau 3 t/m 7, actief in de langdurige zorg en de thuis- en kraamzorg. In het certificatieschema is vastgelegd op welke manier wordt getoetst of een zzp‘er aan de HKZ-norm voldoet. Het HKZ-keurmerk is persoonsgebonden en onafhankelijk.

Belangrijkste doel is om de kwaliteit van zelfstandigen in de zorg aantoonbaar te maken. Zzp'ers kunnen zo laten zien dat zij voldoen aan de eisen en regels van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Het is ook een middel om cliënten en opdrachtgevers te laten zij dat zij kwaliteit leveren.

Het keurmerk is ontstaan omdat de branche van samenwerkende zzp’ers, opdrachtgevers en bemiddelende partijen behoefte hadden aan een onafhankelijk keurmerk dat de kwaliteit van zzp’ers inzichtelijk maakt.

 

Nu al voorbereiden

Zzp’ers kunnen zich nu al voorbereiden op certificering. Het komende half jaar wordt een ICT-platform ontwikkeld. Het ICT-platform biedt zzp’ers de mogelijkheid om voorbereidingen te treffen voor certificatie. Vanaf januari 2019 kunnen zij dan het certificeringstraject doorlopen in een online omgeving voor het uploaden van documentatie en invullen van bedrijfsinformatie, gevolgd door een interview met een certificerende Instelling.
Zzp’ers die het keurmerk hebben behaald, worden vermeld in het HKZ-register voor zzp’ers in zorg en welzijn op www.hkz.nl. Het behaalde certificaat geldt drie jaar.

 

Meer weten over het keurmerk?

Kijk op https://hkzzzp.nl/

HKZ zzp keurmerk

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord