HappyNurse Zorg Nieuws

Lees hier het laatste zorg nieuws. Nieuws en achtergronden voor en over verpleegkundigen en verzorgenden. Ook is HappyNurse zelf regelmatig in het nieuws. Op de hoogte blijven van actueel zorg nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.
< terug

Mensen die de zorg van een wijkverpleegkundige nodig hebben, hoeven hier niet op te wachten. In 99 procent wordt de zogeheten treeknorm gehaald door zorgorganisaties. Dat blijkt uit een recent rapport van de NZa waarbij zorgaanbieders werden ondervraagd over de wachttijden in mei 2018.


Het vinden van een zorgaanbieder kan wel moeilijk zijn. Dat ervaren vooral verwijzers, maar ook de zorgaanbieders. Meestal lukt het wel om een aanbieder te vinden die de thuiszorg kan leveren.

 

Gemiddeld bedraagt de wachttijd tussen aanmelding en indicatie 3,6 dagen en tussen aanmelding en start zorg 2,6 dagen.

Er zijn regionale verschillen. In Noord-Holland worden de clienten het snelst in zorg genomen (gemiddeld binnen een dag na aanmelding) in Noord-Brabant duurt dit het langst (gemiddeld zes dagen na aanmelding).

 

Knappe prestatie

ActiZ is als vertegenwoordiger van 400 zorgaanbieders trots op deze prestatie. “De wijkverpleging in Nederland staat onder toenemende druk. Het aantal ouderen dat langer thuis blijft wonen en een beroep doet op wijkverpleging stijgt explosief, terwijl het aantal extra medewerkers in de wijkverpleging nauwelijks toeneemt. Dit maakt het een knappe prestatie”. 

 

wachttijden zandlopers

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord