Scroll down for more information

HappyNurse Zorgnieuws

< terug
Sigrid de Groot neemt HappyNurse Doetinchem en Utrecht over van Rudi Liebrand

DEN HAAG – Op 11 januari 2022 bezegelen Sigrid de Groot en Rudi Liebrand de overname van HappyNurse Utrecht en Doetinchem.

 

Foto: Sirgrid de Groot, Enrike Rutten en Rudi Liebrand

Deze foto is gemaakt door HappyNurse Uitzendbureau en kan rechtenvrij geplaatst worden.


Hi Sigrid! Kun je mij wat meer over jezelf vertellen?

“Ik ben Sigrid de Groot, 31 jaar en ik kom uit Doetinchem. Daar woon ik samen met mijn man en mijn dochter. 14 jaar geleden heb ik de hogere hotelschool gedaan. Ik heb toen diverse (bij)banen in de horeca gehad.

In die tijd leerde ik Nicole Hermans kennen. Nicole werkte samen met Rudi Liebrand bij HappyNurse Utrecht en Doetinchem. Nicole vroeg mij begin 2018 of ik het leuk zou vinden om ook bij HappyNurse te werken. Op 28 februari ging ik in gesprek en op 1 maart begon ik als intercedent.”

Je komt van de hotelschool, was de zorg een logische stap voor jou?

“Ik had in den beginne helemaal niks met de zorg. Ik kende de verschillende termen en functies niet. Maar het bedrijf sprak mij heel erg aan, vandaar dat ik de stap toentertijd heb genomen. Rudi is verpleegkundige van origine en heeft mij in een korte tijd alle kneepjes van het vak geleerd. Januari 2019 ben ik doorgegroeid van intercedent naar vestigingsmanager, samen met Nicole. En nu, twee jaar later, neem ik de twee vestigingen van Rudi over.”

Hoe gaat de samenwerking er met Nicole uitzien?

“Nicole heeft uiteindelijk niet gekozen voor het ondernemerschap, maar we blijven het zeker samen doen. Als ik er niet ben of niet kan zijn, is het heel fijn om iemand met veel ervaring als rechterhand te hebben.”

Voelt het als een grote verandering?

“Het voelt allemaal heel erg hetzelfde, maar toch ook anders. Alle zaken rondom het ondernemerschap komen er nu bij. Voorheen werd mijn salaris betaald, nu ga ik salarissen betalen. Als ik een beslissing neem, is het nu echt authentiek mijn beslissing. Ik had voorheen bij iedere beslissing in mijn achterhoofd “Hoe maakt Rudi beslissingen?” Dat hoeft nu niet meer. Ik ben een ander persoon, dus wellicht maak ik andere beslissingen dan hij. Dat zal de toekomst uitwijzen.”

Heb je altijd al de ambitie gehad om te ondernemen?

“Sinds mijn tijd op de hotelschool voel ik die drang zeker. Het vak rondom ondernemen in hotelmanagement was mijn favoriete vak. Mijn man en ik fantaseerden altijd over een eigen restaurant. Ik had dus altijd al de ambitie om te ondernemen, maar ik wist niet zo goed hoe dat tot uiting zou komen.”

Hoe kwam het gesprek ter sprake dat Rudi het stokje wilde overgeven?

“Rudi gaf een tijd geleden aan over een jaar of 5 te willen stoppen als ondernemer bij HappyNurse en kwam vorig jaar tot de ontdekking dat hij toch eerder wilde stoppen. Daar was ik heel blij mee. Het kriebelde al wel echt bij mij en ik merkte dat ik 5 jaar wel heel lang vond. Toen hij zei dat hij eerder afstand wilde nemen dacht ik: “Yes, dat wil ik!””

Wat zijn jouw ambities voor de komende tijd?

“In principe is het goed zoals het is, maar ik heb wel echt de ambitie om te groeien. Ik wil mij daar ook volledig op focussen. Ik zou het fantastisch vinden als zorginstellingen over een aantal jaren bij ons aankloppen en vragen wat zij van ons kunnen leren. Waarom werken mensen liever bij HappyNurse? Waarom willen mensen liever bij HappyNurse horen?”

Rudi: “In 10 jaar tijd is HappyNurse beter geworden. Dat betekent dat ik, als de zorgverlener die ik eigenlijk ben, HappyNurse kan loslaten en uitzwaaien. HappyNurse gaat ‘liever’ verder. Ik hoop en verwacht dat dit vanuit de wortels van de organisatie gaat gebeuren. Ik wens een ieder heel veel succes en een fijne, gezonde voedingsbodem voor de toekomst. Mijn HappyNurse zou niet beter worden en al zeker niet liever zonder de aanwezigheid van Nicole en Sigrid. Ik wens Sigrid heel veel succes in haar ondernemerschap. Ik kom zeker nog langs om de planten water geven."

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU