Scroll down for more information

HappyNurse Zorg Nieuws

< terug
Afbeelding ALT-tag: 3 gouden tips voor jouw sollicitatiegesprek
3 gouden tips voor jouw sollicitatiegesprek

Yes, je bent uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen! BAM! En nu? Nu moet jij jezelf van je beste kant laten zien. Dat kun jij vast, maar wij helpen je graag nog verder op weg. Op deze pagina geven wij jou de gouden tips om je sollicitatie tot een succes te maken. 

 

Voordat we de tips met je gaan delen is het goed om te weten dat er steeds vaker twee soorten sollicitatiegesprekken zijn. Het eerste gesprek gaat over jou. Wat is jouw persoonlijkheid? Wat is je ervaring tot nu toe? We willen jou als persoon leren kennen tijdens dit gesprek.
Tijdens het tweede gesprek ligt de focus meer inhoudelijk, past deze functie en opdracht ook bij jou?

 

Wil jij snel een sollicitatiegesprek?

Bekijk dan hier onze vacatures!

 

Nu gaan we dan echt onze tips met je delen.

 

Tip 1: geluk zit in de voorbereiding

Waarom heb je gesolliciteerd bij ons? Je kunt deze vraag al van verre aan zien komen. En maar goed ook, want dan kan jij je alvast goed voorbereiden op deze vraag. Dit is jouw kans om te laten zien hoe goed jij je hebt ingelezen. Hoe meer je weet, hoe meer indruk je maakt. Elke organisatie heeft wel social media, bekijk deze vooral. En wat denk je van de ‘over ons’ pagina op de website van het bedrijf? Die geeft jou al heel veel informatie die jij kan gebruiken tijdens je sollicitatiegesprek. Stel jezelf een aantal vragen om te kijken of je genoeg weet:

  • Welke sfeer heeft het bedrijf? Hoe groot is het bedrijf?
  • Waar staat het merk voor? Denk hierbij aan de missie, visie van het bedrijf maar ook de waarde die het bedrijf heeft.
  • Past het goed bij mij? En waarom?
  • Hoeveel van de vacature-eisen passen bij mij? Allemaal? De helft? En spreken deze eisen mij ook aan?
  • Kan ik de belangrijke vacature-eisen ook hard maken door bijvoorbeeld diploma’s, certificaten of ervaringen?

En kan jij antwoord geven op alle vragen? Dan ben je goed ingelezen en laat je zien dat je moeite doet om deze functie binnen te slepen. #motivatie, daar houden we van!

 

Tip 2: Wie zit straks tegenover je?  

Ben je uitgenodigd voor een gesprek, dan zie je meestal ook de naam met wie je je gesprek gaat hebben. Dit klinkt misschien als een stalker of een creep, maar zoek deze persoon op in Google en op LinkedIn. Is dit niet gek? Nee hoor! Je doet juist goed je research. Wie weet hebben jullie wel raakvlakken op het gebied van interesses, opleidingen of een gemeenschappelijke kennis. Dan weet jij waar jij het ijs mee kunt breken en verloopt je gesprek een stuk vlotter!

Extra tip: Jouw naam hebben ze natuurlijk ook, dus grote kans dat zij jou ook opzoeken op LinkedIn. Zorg dat je profiel up-to-date is met een goede foto van jezelf! Zo kun je zomaar opeens 1-0 voor staan op de andere kandidaten.

 

Tip 3: Zekere voor het onzekere

Wij denken dat je er klaar voor bent, maar een extra check kan geen kwaad, toch?

  • Wat doe je aan? Wat past binnen het bedrijf? Zie je op social media foto’s van medewerkers en kun je daar een dresscode uit ophalen? Zo niet, speel dan op safe en kleed je netjes. Een leuke blouse, nette broek en schoenen.
  • Heb je om 12:00uur je gesprek staan? Zorg dan dat je er 11:45 uur al bent! Beter te vroeg, dan precies op tijd en gehaast binnen komen. Gun jezelf de ruimte om eventueel nog verkeerd te rijden, nog even op adem te komen of gewoon laten zien dat je je afspraak serieus neemt.
  • Check, check dubbelcheck als laatste nog je LinkedIn. Is je profiel hetzelfde als je cv waarmee je hebt gesolliciteerd?

HAPPYMOMENT

Lees de persoonlijke verhalen van verpleegkundigen. Want werken in de zorg, daar word je happy van! Wat is jouw verhaal?

 

Lees alle inzendingen

 

Inge Wissenburg

 

Nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

ABU
SNCU
ISO 9000
Erkend leerbedrijf
Actiz